Led Spot 30w  thumbnail

Led Spot 30w

Published Jun 23, 23
9 min read

Spot Lampen Led

U geeft uw opdracht door en u zal de informatie die u nodig heeft snel ontvangen. Maak een vergelijking en u kunt zelf het beste aanbod uitkiezen.

LED verlichting… we hebben er allemaal al eens van gehoord. Of misschien heb je het zelf al in huis. Is dat laatste het geval dan draag je al bij aan het milieu en bespaar je ook nog eens geld op je energierekening (showtec phantom 25 led spot). Win win! Bij het kiezen van de juiste verlichting kan je nog wel eens tegen dingen aanlopen waarvan je denkt, hoe zit dat nou, je ziet haast door de lampen het licht niet meer.

De kleurweergave wordt ook wel de ‘’Color Rendering Index’’ (CRI) genoemd. De kleurweergave geeft aan hoe echt de kleur van een object wordt weergegeven waar een lichtbron op schijnt. Een voorbeeld: je bent op zoek naar een rode trui. Je loopt een kledingwinkel binnen, past de trui en kijkt in de spiegel, je bent tevreden, een mooie rode trui.

Dit alles heeft te maken met de ‘kleur echtheid’ die wordt weergegeven door de lamp. De kleurweergave kunnen we uitdrukken in procenten: van 0 tot 100. Waar 0 staat voor een slechte kleurweergave en 100 voor een uitstekende weergave, eigenlijk te omschrijven met zoals je een kleur ziet als je buiten staat in het dag licht.

Lampen met een CRI tussen 80 en 89 hebben een hoge kleurweergave. Daarmee zijn ze geschikt voor bijna alle toepassingen. Lichtbronnen met een CRI hoger dan 90 hebben een uitstekende kleurweergave. Deze CRI waarde is nodig voor de meest nauwkeurige taken die eigenlijk een perfecte kleurweergave vereisen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld spuitcabines, hier heb je een erg hoge kleurweergave nodig want het is onveroorloofbaar om kleurverschillen te hebben.

Niks zo vervelend als thuiskomen met je pas gekochte product en zien dat het helemaal niet matched met de rest van je interieur. Uitstekende kleurweergave, Spuitcabines, tekenruimtes, etalages Goede kleurweergave Kantoren, openbare ruimtes, industrie Matige kleurweergave, Buitenverlichting, noodverlichting Slechte kleurweergave, Straatlantaarns Toen LED verlichting voor het eerst op de markt kwam was de kleurweergave nog niet zo goed (led spots buiten).

Rode Led SpotGelukkig zijn ze tegenwoordig veel verder met de ontwikkeling van LED verlichting. het gros van de LED lampen heeft een kleurweergave van 80% tot 89%. Deze CRI waarde is perfect voor gebruik in huis en op kantoor. spot led ip65. Maar het is nu zelfs mogelijk om LED lampen te verkrijgen met een kleurweergave tussen de 90% en de 100%.

Het is belangrijk om te weten dat de CRI niks te maken heeft met de kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur zegt iets over de kleur die de lamp uitstraalt welke een bepaald soort sfeer opwekt, en heeft dus geen enkele invloed op de kleurweergave. De kleurtemperatuur wordt in de verlichtingswereld ook wel aangeduid in Kelvin (K).

Er zijn natuurlijk zeer specifieke kleuren zoals: blauw, rood en groen, maar de meeste lampen hebben een witte lichtkleur. Toen LED verlichting voor het eerst op de markt kwam in de kleur ‘wit’ had dat meer weg van blauwachtig licht. De kleurtemperatuur in verlichting is niks anders dan de toon van wit licht in de lichtbron.

Als je een wit shirt wast met een blauw shirt ziet het witte shirt er nog steeds wit uit. Maar leg je dit zelfde witte shirt naast een nieuw wit shirt dan ziet deze er misschien een beetje blauwachtig uit. Wit licht ziet er ook heel anders uit wanneer twee verschillende lampen met twee verschillende kleurtemperaturen naast elkaar geplaatst worden.

Gelukkig voor ons is de LED licht techniek verbeterd en is het nu mogelijk om dat mooie en gezellige ‘warm witte’ licht te hebben dat we kennen van onze oude gloeilampen - wifi led spot. Om dit duidelijk te maken volgt hieronder een opsomming van de kelvin waarde en welke kleur dit dan is.

Koel wit is de perfecte lichte kleur voor gebieden met een hoge vraag naar concentratie en goed zicht. Deze lichte kleur onthult details die warme witte lichtkleuren niet zouden laten zien. Daarom zal een koel wit licht al uw werkactiviteiten ondersteunen. Kantoor, supermarkten, detailhandel, enz. Een daglicht kleur verlichting wordt speciaal aanbevolen voor werkruimten met specifieke taken, omdat het de concentratie en prestaties verbetert.

12v Led Spot Gu10

Ziekenhuizen, scholen, industrie, laboratoria etc. We willen allemaal geld besparen en ook nog een steentje bijdragen aan de vergroening van onze aarde. Door de LED techniek is dit beide mogelijk! LED lampen gaan aanzienlijk langer mee dan bijvoorbeeld halogeen of gloeilampen en daarnaast verbruiken ze ook veel minder energie. Maar hoe bereken je nu wat je terugverdientijd is, en wat het verschil is tussen een LED lamp en een halogeen lamp? We nemen voor het gemak een voorbeeld van een halogeenlamp.

We nemen de oude situatie (halogeen verlichting)Stel je hebt nu 100 halogeenspots welke elk 50W gebruiken. 100 spots x 50W = 5000W (5 kilowatt) Hiermee is uit te rekenen hoeveel k, Wh energie deze halogeenspots verbruiken. led spot buiten inbouw. Dit doen we door het aantal kilowatt te vermenigvuldigen met het aantal branduren. We gaan er even vanuit dat de spots 10 uur per dag branden 50 weken per jaar.

500 k, Wh per jaar. Dit moet vermenigvuldigd worden met het nutsbedrag voor een k, Wh. Het gemiddelde nationale tarief bedraagt ongeveer €0,09 per k, Wh. 12 (inbouw led spot). 500 k, Wh x €0,09 = €1125,- energiekosten per jaar voor je halogeenspots van 50W. We gaan nu door naar de berekening van de LED spots.

Daarbovenop komt nog eens dat een halogeenlamp gemiddeld slechts 2000 uur mee gaat. Zo zou je dus eigenlijk elk jaar je lamp moeten vervangen (led spot 220). LED spots kunnen variërend van welke je kiest, tot wel 50. 000 uur mee gaan je hoeft ze dus de komende 15 jaar niet te vervangen.

Als je je dan bedenkt dat je de spots 15 jaar niet meer hoeft te vervangen: Halogeen: 15 jaar x €200,- = €3000,-LED: 1 jaar x €400,- = €400,- Dit betekent dat de totale besparing met LED elk jaar vergroot wordt. Je kan LED verlichting dan ook zien als een eenmalige investering.

Let hier dus op als je de overstap maakt. (Foto van de 2 fittingen) Bij PL-C en Dulux lampen is het zo dat het wattage is gekoppeld aan de lengte van de lamp. Je kan dus niet zomaar overstappen op een ander wattage, dit gaat simpelweg niet passen in je armatuur.

Led Spot Keuken Inbouw

De lichtkleur, deze staat in de meeste gevallen aangeduid op de huidige lamp: 2700K - zeer warm wit, 3000K - warm wit, 4000K - koud wit of 6500K - daglicht. Het is wel mogelijk om een andere kleur te kiezen als je dit wilt. Dit heeft verder geen invloed of de lamp wel of niet past in de downlighter (led spot dimbaar ondiep).

Zoals hierboven vermeld is het belangrijk om te weten welk wattage je hebt. Maar ook dan is het mogelijk dat er een mm of 3 verschil in zit. Dit komt doordat de LED lamp een iets andere uitstraling heeft dan de oude lamp. Dit staat bij alle productspecificaties precies omschreven.

Maar ook de manier waarop het licht wordt uitgestraald. Een spaarlamp geeft namelijk 360 graden rondom licht en een LED lamp 120 graden. Dit betekent niets meer dat al het licht vanuit 1 kant van de lamp wordt uitgestraald en dat er geen licht meer verloren gaat, wat wel zo is bij een oude spaarlamp.

Bij LED verlichting is er minder afgifte van warmte. Hierdoor is led een stuk veiliger en geschikt voor elke mogelijke toepassing. Mits u zorgt voor een goede koeling en warmteafvoer-mogelijkheden. Maar dit probleem komt zelden tot nooit voor. LED verlichting bevat minder kwetsbare materialen dan traditionele verlichting. Onder andere de gloeidraad is een fragiel onderdeel dat het als eerste begeeft.De gemiddelde levensduur van een LED lamp is 15. 000 tot 25. 000 branduren. Als vergelijking gaat een gloeilamp ongeveer 1000 branduren mee. led spot 230v dimbaar. Een LED lamp gaat dus 15 tot 25 keer langer mee dan een normale gloeilamp. LED verlichting hoef je vaak pas na 10 tot 15 jaar te vervangen.

LED verlichting bevat namelijk minder schadelijke materialen. Dat zorgt voor een daling van het chemisch afval en ook een lagere CO2-uitstoot. Nog niet overtuigt? Eén van de grootste voordelen van led verlichting is het lage stroomverbruik. Een LED lamp verbruikt 80% tot 90% minder stroom dan een gloei- of halogeenlamp.

Led Spot Buiten

De investering is hoger dan bij traditionele lampen, maar dankzij de langere levensduur bespaart u meer geld. Wanneer u opzoek gaat naar een LED lamp ziet u twee productspecificaties: Kelvin en lumen. De waarde Kelvin geeft de kleurtemperatuur aan. Het aantal lumen geeft de lichtopbrengst aan van de LED lamp.

Hoe lager het aantal Kelvin, hoe “warmer” en geler het licht is. Het laagste aantal graden Kelvin is 1. 000, deze kleur is te vergelijken met kaarslicht. Het hoogste aantal graden Kelvin is 10. 000, deze kleur is te vergelijken met een heldere blauwe hemel. Daar tussenin staat daglicht. Wanneer u LED verlichting aanschaft voor uw woning, is het handig om te weten hoeveel lumen u nodig heeft per ruimte.

Hoe hoger het aantal lumen, hoe meer de ruimte wordt verlicht. Het benodigde aantal lumen is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de omgevingskleuren. Daarnaast heeft de intentie van de ruimte ook invloed. Bij functionele verlichting in de keuken is een hoger aantal lumen nodig dan bij sfeervol licht in de slaapkamer.

Maar veel elektronica vraagt om een dimbare lichtbron. Niet alle LED lampen zijn dimbaar. Wij raden het af om conventionele dimmers te gebruiken, omdat dit de lamp beschadigt. Het kan gaan knipperen, zoemen of trillen (led spot armatuur opbouw). Er zijn speciale dimmers voor LED.

Energie besparen Gemiddeld gaat 16 procent van de gebruikte elektriciteit in een huishouden op aan verlichting (moving head spot led). Op een elektriciteitsrekening van 600 euro per jaar is dat bijna 100 euro aan verbruikskosten. Het vervangen van onzuinige gloei- en halogeenlampen door energiezuinige led- en spaarlampen kan veel energie besparen. Dat is beter voor het milieu en scheelt aanzienlijk op de energierekening.

Navigation

Home

Latest Posts

Ecosun Heater S+ 3000 Watt - Extra Warmte

Published Jul 19, 24
7 min read

Waarom Slim Verwarmen?

Published Jul 02, 24
4 min read